Τις ΗΠΑ έπληξε σήμερα μία δεύτερη μεγάλη χιονοθύελλα, με αποτέλεσμα να παραλύσει η Ουάσινγκτον και να παραμείνουν κλειστές οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τα σχολεία από την Βιρτζίνια μέχρι την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η χιονοθύελλα, που αποκαλείται «Snoverkill», θα συνοδεύεται από χιόνι, το ύψος του οποίου θα φθάσει τα 36 εκατοστά στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Το ύψος αυτό του χιονιού θα προστεθεί στα 91 εκατοστά που είχε φθάσει το Σαββατοκύριακο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες της Ουάσινγκτον παρέμειναν σήμερα κλειστές για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Δρομολόγια δεν θα εκτελέσουν τα λεωφορεία, ενώ το Μετρό θα λειτουργήσει μόνο στο υπόγειο τμήμα της διαδρομής του.

Στη Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ έδωσε εντολή να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά σήμερα Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τον κόσμο να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, επειδή αναμένεται χιονοθύελλα στην περιοχή Ουάσινγκτον Βαλτιμόρης, σήμερα από τις 17:00 ώρα Ελλάδος, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου εννέα ώρες. Οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Για τη Νέα Υόρκη, η προειδοποίηση αφορά στο διάστημα μέχρι αύριο το πρωί  της Πέμπτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης