Η Λιβερία επιβεβαίωσε και δεύτερο κρούσμα του Έμπολα, μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των Αρχών ότι επανεμφανίστηκε ο φονικός ιός επτά εβδομάδες από τότε που κηρύχθηκε το τέλος του πρόσφατου ξεσπάσματος της λοίμωξης αυτής στη χώρα, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματούχος υγείας.

«Έχουμε δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα στη Λιβερία» δήλωσε ο δρ Μόζες Μασάκουι, επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης του ιού στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, είπε ότι πραγματοποιούνται εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα.

Χθες ανακοινώθηκε ότι ένας 17χρονος στην κομητεία Μάρτζιμπι πέθανε από Έμπολα. Η εξέταση που έγινε στη σορό του έδειξε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό.

Η Λιβερία είχε ανακοινώσει ότι απηλλάγη από το ξέσπασμα του Έμπολα στις 9 Μαΐου, αφού είχαν περάσει 42 ημέρες χωρίς να έχει διαγνωστεί νέο κρούσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 11.207 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Έμπολα στη Λιβερία, τη γειτονική Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε μετά το πρόσφατο ξέσπασμα του ιού, τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) της 24ης Ιουνίου.

Περίπου το 43% των θανάτων αυτών καταγράφηκε στη Λιβερία, όπου το ξέσπασμα του ιού έφθασε στο αποκορύφωμά του τον περσινό Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, με εκατοντάδες κρούσματα να διαγιγνώσκονται κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, συνολικά 12 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναφέρθηκαν στη Γουινέα και 8 στη Σιέρα Λεόνε σε επτά ημέρες, έως την 21η Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης