Μπροστά σ’ ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν άνδρες της Αστυνομίας το απόγευμα της Κυριακής.

Συνολικά 17 διαμελισμένα πτώματα εντοπίστηκαν μέσα σε αγρόκτημα στο κεντρικό τμήμα του Μεξικού, ανήμερα των εορτασμών για την Ανεξαρτησία από την Ισπανία (16 Σεπτεμβρίου 1812).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της πόλης Τιθαπάν Ελ Άλτο άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλα καρτέλ ναρκωτικών. Η επαρχία Τζαλίσκο θεωρείται μια από τις πιο βίαιες της χώρας, με εκατοντάδες τόνους κοκαΐνης και μεθαμφεταμίνης να κατάσχονται κάθε χρόνο από τους αστυνομικούς.

Κι όλα αυτά ενώ δύο στελέχη του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI), το οποίο επικράτησε στις εκλογές της 1ης Ιουλίου -με επικεφαλής τον Enrique Penia Nieto-, εντοπίστηκαν νεκρά μέσα στο Σαββατοκύριακο, ύστερα από επίθεση αγνώστων.

Εκτιμάται ότι πάνω από 55.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν ο τότε πρόεδρος της χώρας, Felipe Calderon, ξεκίνησε τον λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» επιτρέποντας σε δυνάμεις του στρατού και του πολεμικού ναυτικού να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Μεξικό: Δολοφονήθηκαν δύο βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, 19:48
«Λαβράκι» για τις Αρχές του Μεξικoύ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012, 07:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης