Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πολυσύχναστο δρόμο κοντά σε τζαμί στην ιερή πόλη των σιιτών Κερμπάλα στο Κεντρικό Ιράκ, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Το αυτοκίνητο εξερράγη πάνω στον δρόμο Μπαμπ-Τουεϊράζ, κοντά στο τέμενος του Ιμάμη Αμπάς, σε απόσταση 118 χλμ. νότια της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν αστυνομικές πηγές. Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί και επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Υπήρχαν Ιρανοί προσκυνητές στην περιοχή. Αυτοί ήταν ο στόχος της επίθεσης» είπε ο Μοχάμεντ αλ Μουσάουϊ, ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου στην Κερμπάλα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε δέκα και των τραυματιών σε 38. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, οι νεκροί ανέρχονται σε πέντε και οι τραυματίες σε 28.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται στη διάρκεια όλου του χρόνου στην περιοχή αυτή που σημειώθηκε η επίθεση, προκειμένου να αποτρέπονται επιθέσεις κοντά στο τέμενος του Ιμάμη Αμπάς, έναν από τους ιερότερους τόπους του σιιτικού Ισλάμ και σημαντικό χώρο προσκυνήματος. Η πολιτική ένταση στο Ιράκ κλιμακώνεται από τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Ιρακινών ηγετών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, οκτώ μήνες μετά τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης