Γενικό μπλακ άουτ προκλήθηκε στην Τουρκία σήμερα, στις 10.36 το πρωί (τοπική ώρα), με αποτέλεσμα να επηρεαστούν τουλάχιστον 44 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδει η «Hurriyet».  Σύμφωνα με το NTV, οι περιοχές στις οποίες καταγράφονται προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι 40.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τεχνικοί της διαχειρίστριας εταιρείας (TEİAŞ) εξήγησαν ότι το πρόβλημα αποδίδεται σε τεχνική βλάβη που αφορά στις γραμμές μεταφοράς ενέργειας.

Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι τεχνικοί εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διαπιστώσουν τα ακριβή αίτια της βλάβης, αποκλείοντας κάθε σενάριο περί ενεργειακού ελλείμματος στη χώρα. Ο Γιλντίζ είπε ακόμη ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης.

Πρόκειται για την πιο εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και 15 χρόνιαΤραμ και μετρό ακινητοποιήθηκαν, ενώ πολλά αεροπορικά δρομολόγια ακυρώθηκαν, την ώρα που οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι 11 από τα 16 ραντάρ που λειτουργούν για να ελέγχονται οι πτήσεις έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την πιο εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και 15 χρόνια.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της «τρομοκρατικής επίθεσης» ή της «κυβερνοεπίθεσης».

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ενέργειας ανέφερε ότι έχει προκύψει ένα πρόβλημα με τις κεντρικές γραμμές παροχής ρεύματος και ότι η διακοπή ενδεχομένως να προέρχεται από την «περιοχή του Αιγαίου».

Στη δυτική επαρχία του Kocaeli, ενός από τα βιομηχανικά κέντρα της Τουρκίας, πολλά εργοστάσια σταμάτησαν την παραγωγή το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας που επηρεάστηκε από τη διακοπή ρεύματος.

Λίγο μετά τις 13.00 (ώρα Ελλάδος), η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί σε ποσοστό 15%.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης