Δεκάδες ανταρτών που τραυματίστηκαν σοβαρά στις μάχες στην περιοχή της Κουσέιρ, η οποία ανακαταλήφθηκε την εβδομάδα αυτή από τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ μεταφέρθηκαν στο Λίβανο, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτές οι δεκάδες αντάρτες βρίσκονται στην Ααρσάλ, μια πόλη κατοικούμενη κυρίως από σουνίτες υποστηρικτές της συριακής αντιπολίτευσης που έχει γίνει σημείο διέλευσης για τους πρόσφυγες και τους αντάρτες από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011.
Τουλάχιστον 28 από τους αντάρτες αυτούς μεταφέρθηκαν από τον λιβανικό Ερυθρό Σταυρό στα νοσοκομεία της Μπεκάα σε ζώνες που δεν ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ, η οποία πολεμά στο πλευρό του συριακού στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ρόλος της Χεζμπολάχ που ήταν καθοριστικής σημασίας στη μάχη της Κουσέιρ έχει εξοργίσει τους αντιφρονούντες και τους αντάρτες και έχει επικριθεί από τις δυτικές χώρες.

Επιπλέον, «περίπου τριάντα οικογένειες έφτασαν σήμερα (Σάββατο) από την περιοχή της Κουσέιρ στην Ααρσάλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής επικεφαλής του δήμου της πόλης αυτής, Αχμαντ Χοτζέιρι.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης