Δεκαεννέα οι νεκροί από την επίθεση στη Βομβάη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 18:17
Δεκαεννέα οι νεκροί από την επίθεση στη Βομβάη
Δύο θύματα της τριπλής επίθεσης που σημειώθηκε την Τετάρτη στη Μουμπάι (Βομβάη) υπέκυψαν στα τραύματά τους ανεβάζοντας στους 19 τους νεκρούς από τις εκρήξεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδίας.

Είκοσι άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από την επίθεση που προκάλεσε τον τραυματισμό 130 ανθρώπων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Αυτή η τριπλή επίθεση είναι η πιο δολοφονική που έχει σημειωθεί στη Βομβάη από την τρομοκρατική επίθεση του 2008 που προκάλεσε το θάνατο 166 ανθρώπων.

Προς το παρόν καμία οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας εμποδίζονται από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν εδώ και μερικές ημέρες την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας και οι οποίες ενδέχεται να εξαφανίσουν σημαντικά στοιχεία από τα σημεία των εκρήξεων.

Από τις έρευνες των ειδικών στα ερείπια προέκυψε ότι οι βόμβες περιείχαν νιτρικό αμμώνιο, ένα λίπασμα που χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011, 18:21