Δεκαπέντε Αφγανοί άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων έξι γυναικών και οκτώ παιδιών, σκοτώθηκαν την Τετάρτη όταν μια νάρκη εξερράγη στο πέρασμα ενός διερχόμενου οχήματος στην περιοχή Ιμάμ Σαχίμπ στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

«Περίπου στις 17:00 (τοπική ώρα) μια νάρκη που είχαν τοποθετήσει τρομοκράτες Ταλιμπάν εξερράγη καθώς ένα πολιτικό όχημα διερχόταν από την πλατεία Ιμάμ-Σαχίμπ Ιμαμουντίν στην επαρχία Κουντούζ, σκοτώνοντας 15 άμαχους πολίτες», δήλωσε ο Νασράτ Ραχίμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θύματα είναι έξι γυναίκες, οκτώ παιδιά και ένας άνδρας, είπε.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik που επικαλείται δήλωση του εκπροσώπου της περιφερειακής κυβέρνησης, του Εσματουλάχ Μουραντί, τα θύματα ήταν καλεσμένοι σε γάμο.

Το Ιμάμ Σαχίμπ είναι μια τοποθεσία κοντά στα σύνορα της χώρας με το Τατζικιστάν. Η επαρχία Κουντούζ είναι σημείο συχνών συγκρούσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και των κυβερνητικών δυνάμεων, υποστηριζόμενων από τους Αμερικανούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης της επίθεσης μέχρι στιγμής.

Η ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας είχε γίνει στόχος μιας επιδρομικής επίθεσης, η οποία απέτυχε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Οι Ταλιμπάν είχαν καταλάβει για σύντομο διάστημα την πόλη τον Σεπτέμβριο του 2015.

Στην επαρχία επίσης δρουν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Μετά από μια επίθεση στις 6 Νοεμβρίου στο Τατζικιστάν, ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Αλέξαντερ Μπορτνίκοφ ανέφερε ότι «αυξήθηκε η δραστηριότητα των μονάδων του ΙΚ στο Αφγανιστάν».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης