Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την εμπλοκή μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Ronald Reagan», σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών LSD. Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο έχει τη βάση του στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το Sputnik δύο ναύτες είχαν παραπεμφθεί στο στρατοδικείο για τον ρόλο τους σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Άλλοι τρεις ανακρίθηκαν για το ίδιο ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του 7ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, υποπλοίαρχος Τζο Κέιλι, δήλωσε ότι άλλοι 10 ναύτες που εργάζονται στο «USS Ronald Reagan» τιμωρήθηκαν χωρίς δικαστική απόφαση. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό δεν συζητά τα αποτελέσματα των «διοικητικών ενεργειών», δήλωσε ο Κέιλι.

Οι 14 από τους 15 εμπλεκόμενους, διατελούσαν υπηρεσία που στο τμήμα πυρηνικών αντιδραστήρων, το οποίο έχει προσωπικό 400 ατόμων.

Ο Κέιλι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η διανομή και η κατοχή των ναρκωτικών (LSD και στεροειδών), επηρέασαν αρνητικά την απόδοση του προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιαπωνικές αρχές διερεύνησαν επίσης το κύκλωμα καθώς υπήρχαν υποψίες ότι κάποια ποσότητα πουλήθηκε και σε Ιάπωνες εκτός του αεροπλανοφόρου, ωστόσο αργότερα εγκατέλειψαν την έρευνα καθώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης