Από του χάρου τα δόντια γλίτωσε μια 14χρονη από τη Νέα Ζηλανδία, όταν δέχθηκε επίθεση από καρχαρία στην παραλία Oreti, στα νότια της χώρας.

Η Lydia Ward κολυμπούσε σε βαθιά νερά με τον αδελφό της, όταν το σαρκοβόρο ψάρι την άρπαξε από τον γοφό. Όπως είπε η έφηβη, δεν αντιλήφθηκε την παρουσία του έως ότου αυτό της επιτέθηκε. «Είδα το πρόσωπο του αδερφού μου, γύρισα στο πλάι και είδα το μεγάλο γκρι πτερύγιο στο νερό, έτσι άρχισα να τον χτυπάω με τη σανίδα μου», είπε η Ward στο ραδιόφωνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 14χρονη εξήγησε ότι γνώριζε πώς να απωθήσει τον καρχαρία με τη σανίδα, γιατί είχε διαβάσει για έναν surfer που είχε κάνει το ίδιο και είχε σωθεί. Στη συνέχεια τα δύο αδέρφια βγήκαν γρήγορα στη στεριά.
«Είπα στον πατέρα μου τι έγινε και δεν με πίστευε. Αλλά μετά του έδειξα τη φόρμα κολύμβησης που φορούσα με το αίμα και τις δαγκωματιές και τον έπεισα», είπε η Ward.

Την τελευταία φορά που καρχαρίας επιτέθηκε σε άνθρωπο στην παραλία Oreti ήταν το 1999, με θύμα πάλι ένα νεαρό κορίτσι, το οποίο γλύτωσε με λίγους τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης