Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Λίβανου, παρά τις προσπάθειες του στρατού να ανοίξει τους δρόμους και να βάλει τέλος σε μία κρίση που έχει γονατίσει τη χώρα.

Για δέκατη συνεχόμενη ημέρα, πολίτες και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν, με τους διαδηλωτές να καταγγέλουν ότι ο στρατός χρησιμοποίησε αληθινά πυρά για να τους διασπάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά τους, οι Αρχές λένε πως ο στρατός πυροβόλησε στον αέρα.

«Απαιτούμε έρευνα για κάθε στρατιώτη που πυροβόλησε αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς που είναι φτωχοί και πεινάνε. Πεινάμε, κόσμος πεθαίνει και δεν αντέχει άλλο. Απαιτούμε μία πλήρη έρευνα από τον αρχηγό του στρατού» λέει ένας διαδηλωτής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πολίτες διαμαρτύρονται και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης την οποία κατηγορούν για διαφθορά και κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Με τις τράπεζες κλειστές και όλη τη χώρα σε παράλυση, η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

«Ο λαός μπορεί να ασκήσει πίεση μόνο αν βγει στον δρόμο, δεν θα φύγουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Ο κόσμος θα μειώνεται και μετά θα αυξάνεται ξανά, δεν είναι εύκολο. Δεν είναι εύκολο να πετύχει η επανάσταση στον Λίβανο, ας είμαστε ρεαλιστές, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο» λέει άλλος διαδηλωτής.

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στο Λονδίνο μπροστά στην πρεσβεία του Λιβάνου.

Εκατοντάδες άνθρωποι εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο την στήριξή τους στο λαό της χώρας, που τις τελευταίες δέκα ημέρες διεκδικεί κάτι καλύτερο για το μέλλον του.

Πηγή: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης