Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποδέχθηκε την παραίτηση του Σουδανού στρατηγού που ηγήθηκε της αποστολής των παρατηρητών στη Συρία και πρότεινε το διορισμό ενός πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ιορδανίας ως ειδικού απεσταλμένου του για τη συριακή κρίση, μετέδωσε σήμερα το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Mena.

Ο Άμπντελ Ιλάχ αλ Χάτιμπ, πρώην υπουργός της Ιορδανίας και απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, προτάθηκε να αναλάβει ειδικός απεσταλμένος στη Συρία από τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι κατά τη διάρκεια υπουργικής συνόδου του οργανισμού στο Κάιρο, προσέθεσε το πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ελ Αράμπι αποδέχθηκε επίσης την παραίτηση του Σουδανού στρατηγού Μοχάμεντ Άχμεντ Μουστάφα αλ Ντάμπι, ο οποίος ηγήθηκε της αποστολής των παρατηρητών στη Συρία και υπέβαλλε σήμερα την παραίτησή του στους υπουργούς του οργανισμού.

Νωρίτερα σήμερα αξιωματούχος του Αραβικού Συνδέσμου είχε δηλώσει ότι οι λόγοι της παραίτησης του Σουδανού στρατηγού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

Την ίδια ώρα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 30 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα του συριακού στρατού κατευθύνονται σήμερα προς την πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, η οποία δέχεται εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα σφοδρή επίθεση από τις συριακές δυνάμεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την αυγή, 35 ρουκέτες έχουν ριφθεί στην Μπάμπα Αμρ», υπογραμμίζει το Παρατηρητήριο σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Γενικές Επιτροπές της Συριακής Επανάστασης, τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν χάσει σήμερα τη ζωή τους σε διάφορες περιοχές της Συρίας, εκ των οποίων οι πέντε στη συνοικία Μπάμπα Αμρ στη Χομς.

Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούν εδώ και οκτώ ημέρες να λυγίσουν τη Χομς, ένα από τα προπύργια των αντικαθεστωτικών.

Σήμερα περισσότερα από 30 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εθεάθησαν κοντά στην πόλη Ναμπκ, στην επαρχία της Δαμασκού, να κατευθύνονται προς τη Χομς, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012, 14:33

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης