Στη Σερβία ποτέ ξανά δεν θα συμβεί ένας άνθρωπος να δολοφονείται για τα πολιτικά του πιστεύω, όπως συνέβη στην περίπτωση του Σλάβκο Τσουρούβια.

Ο άμεσος εντολέας της δολοφονίας του δημοσιογράφου ήταν ο πρώην αρχηγός της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (DB), Ράντομιρ Μάρκοβιτς η έρευνα θα ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα και τότε θα γίνει γνωστό ποιος ήταν ο ρόλος της Μίριανα Μάρκοβιτς, συζύγου του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της σερβικής κυβέρνησης, στο Βελιγράδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέντευξη, που παραχωρήθηκε την Τρίτη με αφορμή τη σύλληψη των δύο πρώην αξιωματικών της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας (DB), Μίλαν Ράντονιτς και Ράτκο Ρόμιτς, ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Βούτσιτς ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του Σλάβκο Τσουρούβια, επειδή περίμενε 14 ολόκληρα χρόνια για να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι δράστες της δολοφονίας, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στη διαλεύκανσή της.

«Ευχαριστώ τους πολίτες που πίστεψαν στην υπευθυνότητα και τη σοβαρότητά μας, εκείνους που εργάστηκαν με προσήλωση, καθώς δεν ήταν εύκολο να φθάσουν στις πληροφορίες. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν πριν από εμάς ότι δεν επιθυμούσε να υπάρξει εξιχνίαση» είπε ο Αλεξάντερ Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι «κανένας δεν θα εξαιρεθεί από την έρευνα».

Εκτός από τους Μίλαν Ράντονιτς και Ράτκο Ρόμιτς, που συνελήφθησαν την Τρίτη, ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Telegraph» είναι ο πρώην επικεφαλής της DB, Ράντομιρ Μάρκοβιτς και το μέλος της ειδικής υπηρεσίας ασφάλειας της DB, Μίροσλαβ Κούρακ, ο οποίος αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της εφημερίδας δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στο Βελιγράδι τον Απρίλιο του 1999, την περίοδο των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία. Ο Σλάβκο Τσουρούβια ήταν δεινός επικριτής της αυταρχικής διακυβέρνησης της Σερβίας από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και της καταστολής των ανεξάρτητων ΜΜΕ.

Λίγες μέρες πριν από τη δολοφονία του χαρακτηρίστηκε από τη Μίριανα Μάρκοβιτς υποστηρικτής των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή η οικογένεια και οι φίλοι του νεκρού κατηγόρησαν τη σύζυγο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ότι διέταξε τη δολοφονία.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης