Την άμεση απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας από την εξουσία ζήτησε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, William Hague.

«Θα ήταν ευεργετικό αν έφευγε αμέσως. Το καλύτερο πράγμα για τη χώρα του θα ήταν να φύγει επειδή έχει χυθεί τόσο αίμα υπό τις διαταγές του και υπό τις διαταγές των ακολούθων του που δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανακτήσει την αξιοπιστία του στη χώρα του και στον κόσμο», τόνισε αρχικά σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Skynews.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να δώσει ένα τέλος στην έντονη φημολογία πως κράτη της Δύσης ετοιμάζονται να προμηθεύσουν με όπλα τους αντιφρονούντες στη Συρία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εμπλέκεται σε αυτό. Κι ασφαλώς δεν σχεδιάζουμε να εμπλακούμε. Εντείνουμε τις επαφές μας με τις οργανώσεις της αντιπολίτευσης, κυρίως έξω από την Συρία.

Υποστηρίζουμε επίσης ολοένα και περισσότερες οργανώσεις για να παράσχουμε τροφή και ιατρικό υλικό στα πρόσωπα που πλήττονται τρομερά απ’ αυτή την κατάσταση», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να κάνει πολλά σε όλα αυτά τα μέτωπα, αλλά δεν εμπλεκόμαστε σε μια σύγκρουση με την Συρία. Σίγουρα δεν προβλέπουμε μια στρατιωτική επέμβαση», κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης