Δεν έβαλαν μυαλό οι Ιταλοί - Υγειονομική βόμβα το Μιλάνο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 14:32
Δεν έβαλαν μυαλό οι Ιταλοί - Υγειονομική βόμβα το Μιλάνο

Ο συνωστισμός που προκλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Ναβίλι του Μιλάνου με νέους οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας προκαλεί σειρά αντιδράσεων στην Ιταλία.

«Είτε τα πράγματα αλλάζουν αμέσως και σήμερα σταματά η κοσμοσυρροή στην περιοχή των Ναβίλι είτε αύριο θα απαγορεύσω την πρόσβαση» δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα. Όταν έπρεπε να ευχαριστήσω τους Μιλανέζους για τη συμπεριφορά τους, το έκανα αμέσως, αλλά υπάρχουν και στιγμές, σαν την σημερινή, στις οποίες πρέπει κανείς να αντιδρά οργισμένος» πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο Σάλα χαρακτήρισε «εικόνες ντροπής» τις φωτογραφίες και τα βίντεο που «συνέλαβαν» πολλούς κατοίκους, κυρίως νέους, να περπατούν ή να πίνουν μπίρα στη συγκεκριμένη περιοχή, κρατώντας ελάχιστη απόσταση ο ένας από τον άλλον.

«Πρόκειται για υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Αν τα κρούσματα ξαναρχίσουν να αυξάνονται, η λεγόμενη "δεύτερη φάση" στην οποία βρισκόμαστε θα πρέπει να "παγώσει" άμεσα και να επιβληθούν και πάλι όλες οι απαγορεύσεις» δήλωσε επίσης ο Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σάκο του Μιλάνου.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος του Μιλάνου θα αυξήσει την παρουσία της τοπικής αστυνομίας για να επιβάλει τον απόλυτο σεβασμό των περιορισμών και των απαγορεύσεων που έχει θέσει σε ισχύ η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 14:51