Δεν έχουν τέλος οι ταραχές στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013, 09:21
Δεν έχουν τέλος οι ταραχές στην Τουρκία
Με δακρυγόνα και αντλίες νερού απάντησε εκ νέου η τουρκική αστυνομία σε ομάδες διαδηλωτών που βγήκαν για άλλη μία νύχτα στους δρόμους μετά τον θάνατο του 22χρονου Αχμέτ Ατακάν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Αντιόχεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη νέα διαδήλωση που έγινε στο Καντίκοϊ (Χαλκηδόνα) και στο Σαριγκαζί, στην ασιατική πλευρά, καθώς και στο Γκαζί Μαχαλεσί στην ευρωπαϊκή μεριά. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγιναν αρκετές προσαγωγές διαδηλωτών, ενώ η ένταση διήρκεσε έως σήμερα τα ξημερώματα.

Στις διαδηλώσεις, οι οποίες απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους, κυριαρχούσαν συνθήματα για τον 22χρονο Ατακάν και τους άλλους διαδηλωτές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν.

Τα κινήματα και οι πολίτες που πήραν μέρος στο κύμα αντιδράσεων για την πλατεία Ταξίμ, που είχε καταλήξει σε τσουνάμι διαδηλώσεων εναντίον του Ερντογάν, έχουν «προσμετρήσει» τον θάνατο του Ατακάν στην Αντιόχεια στους άλλους πέντε θανάτους διαδηλωτών το καλοκαίρι.

Ο 22χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συμπαράστασης σε φοιτητές στην Άγκυρα που αντιδρούν στην κατασκευή δρόμου που θα περνά μέσα από τους κήπους του Πολυτεχνείου της τουρκικής πρωτεύουσας. Οι συνθήκες του θανάτου του είναι θολές και οι αντικρουόμενες αναφορές γύρω από το περιστατικό ενισχύουν το κλίμα έντασης: η πλευρά των διαδηλωτών υποστηρίζει ότι ο Ατακάν τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από δοχείο δακρυγόνου, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο νεαρός έπεσε από την οροφή κτηρίου.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013, 09:45