Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας μίλησε για τα δημοσιονομικά της χώρας, τα ανησυχητικά -όπως είπε- οικονομικά στοιχεία για τη Γερμανία και την προοπτική της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας.

Ο Τζορζ Όσμπορν μίλησε για τα δημοσιονομικά της Βρετανίας, τις οικονομικές επιδόσεις της Γερμανίας και την προοπτική της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίαςΟ Τζορτζ Όσμπορν εξήγησε ότι «η μεγαλύτερη πηγή ανησυχία είναι μια σειρά “άσχημων” οικονομικών επιδόσεων της Γερμανίας», υπογραμμίζοντας πως «οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης πρέπει να τηρήσουν τους κανόνες για τον προϋπολογισμό». Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εμφανίζει από τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης στους τελευταίους 12 μήνες, ωστόσο ο Τζορτζ Όσμπορν ήταν ξεκάθαρος: «Η ανάκαμψη μπορεί να αποδυναμωθεί, εάν η Ευρωζώνη επιβραδυνθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο. Σοβαρά σύννεφα συγκεντρώνονται στον ορίζοντα. Το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία, είναι ο κίνδυνος η Ευρωζώνη να περιέλθει εκ νέου σε ύφεση και σε κρίση» τόνισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον στο πλαίσιο της ετήσιας συνεδρίασης του ΔΝΤ.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι άτρωτο στην οικονομική επιβράδυνση της Ευρωζώνης. Δεν είναι όμως και αδύναμο. Έχουμε ένα αξιόπιστο οικονομικό σχέδιο που έχει αποτέλεσμα» επεσήμανε, μοιράζοντας παράλληλα υποσχέσεις για τήρηση των δεσμεύσεων σχετικά με τη μείωση του ελλείμματος.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης