Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

Αχέντ Ταμίμι, το νέο σύμβολο αντίστασης και αγώνα του παλαιστινιακού λαού, το πρότυπο της γενιάς της, που ονειρεύεται να ζήσει σε μια ελεύθερη χώρα μια καλύτερη ζωή, από αυτή που κληρονόμησε από τους δικούς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηριζόμενη από την παλαιστινιακή κοινότητα, πραγματοποιεί περιοδεία σε διάφορες χώρες προβάλλοντας τα αιτήματα του λαού της και αυτό το Σαββατοκύριακο κατέφθασε στη χώρα μας, ως προσκεκλημένη της ΚΝΕ. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία όπου διαμένει για να τη γνωρίσει από κοντά και να την ενθαρρύνει στον αγώνα της.

Η Αχέντ Ταμίμι καλεσμένη της Παλαιστινιακής Πρεσβείας στην Αθήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Παλαιστίνιο Πρέσβη, Marwan Toubassi

​«Θέλω να σπουδάσω Νομική και Διεθνές Δίκαιο ώστε να βοηθήσω να φτάσει η φωνή του λαού στα διεθνή φόρα»Η 17χρονη σήμερα Αχέντ Ταμίμι παραχώρησε συνέντευξη στο zougla.gr, στην οποία ανέφερε τα μελλοντικά σχέδια της, την εμπειρία του εγκλεισμού στις ισραηλινές φυλακές, ενώ υπογράμμισε ότι θεωρεί τον ελληνικό λαό «συμμέτοχο» στον αγώνα τους. 

«Με όλα τα νόμιμα μέσα θα συνεχιστεί ο αγώνας για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και για αυτό θέλω να σπουδάσω Νομική και Διεθνές Δίκαιο ώστε να βοηθήσω να φτάσει η φωνή του λαού στα διεθνή φόρα. Παράλληλα όμως στηρίζω κάθε μορφή αγώνα για την απελεύθερωση», τονίζει, εξηγώντας ότι η οχτάμηνη δοκιμασία της στις φυλακές την έκανε «πιο δυνατή».

«Δεν υπάρχει τίποτα άλλο για εμάς παρά η ελπίδα ότι μια μέρα θα απελευθερωθούμε», καταλήγει…

Δείτε τη συνέντευξη:

Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Marwan Toubassi καλωσόρισε και παρουσίασε την Αχέντ Ταμίμι, εξήροντας τον ρόλο της και τις προσπάθειες της προς όφελος του λαού του, ενώ και η ίδια απηύθηνε χαιρετισμό:

Ποια είναι Αχέντ Ταχίμι

Η 16χρονη όρθωσε το ανάστημά της και ενέπνευσε εκατομμύρια Παλαιστίνιους και υποστηρικτές τους σε όλο τον κόσμο, χαστουκίζοντας (τον Δεκέμβριο του 2017) έναν στρατιώτη ο οποίος νωρίτερα πυροβόλησε με πλαστική σφαίρα στο πρόσωπό τον ξάδερφό της. Αν και ο στρατιώτης δεν αντέδρασε, η σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο που διαδόθηκε ταχύτατα και προκάλεσε την καταδρομική επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων, που συνέλαβαν λίγες μέρες αργότερα την ίδια και την οικογένεια της.

Η ιστορία της συνέχισε να συγκινεί και κατά τη διάρκεια της οχτάμηνης κράτησής της σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, με το αντιστασιακό της πνεύμα και κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων να αποτελεί αντικείμενο σεβασμού και θαυμασμού.

Στην ανάκριση η Αχέντ δεν λύγισε...

«Η αντίσταση θα συνεχιστεί» ήταν τα λόγια της αμέσως μόλις βγήκε από τη φυλακή, και αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει πράξη, με όρους διπλωματικούς αυτή τη φορά. 

Δείτε ακόμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης