Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι δήλωσε σήμερα από τη Νιγηρία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι πρέπει να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων, από τους οποίους ολοένα και περισσότεροι είναι παιδιά, ενώ έκρινε πως είναι θετικό ότι τα έξοδα γι’ αυτές θα εξαιρούνται από το άθροισμα των δημοσίων δαπανών που υπολογίζονται βάσει των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ.

“Το ότι οι δαπάνες για την διάσωση των παιδιών που ταξιδεύουν από την Τουρκία προς την Ελλάδα μένουν εκτός του Συμφώνου Σταθερότητας, τελικά, είναι θετικό”, υπογράμμισε ο Ρέντσι και πρόσθεσε πως η άποψη ότι οι δαπάνες για να σωθούν παιδιά π.χ. από την Ερυθραία που φτάνουν στην Σικελία είναι συνηθισμένες, είναι κάτι που “θεωρώ παράλογο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα συνεχίσουμε να είμαστε άνθρωποι”, επέμεινε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, καταφερόμενος εναντίον κάποιων που προσπαθούν να δημιουργήσουν εκ νέου “διαμάχη” ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες για τα έξοδα των επιχειρήσεων διάσωσης, για “τις ζωές οι οποίες πρέπει να σωθούν, λες και υπάρχουν ζωές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης