Δεν είχε ένοπλη δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 20:03
Δεν είχε ένοπλη δράση κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ δεν συμμετείχε ποτέ σε ένοπλες ενέργειες την εποχή που συμμετείχε στις οργανώσεις που μάχονταν κατά της δικτατορίας (1964-85), σύμφωνα με στρατιωτικά έγγραφα που δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα Κορέιο Μπραζιλιένσε.

Η 64χρονη Ρουσέφ φυλακίστηκε και βασανίστηκε τη δεκαετία του 1970 λόγω της συμμετοχής της σε αντικαθεστωτικές οργανώσεις. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της, το 2011, η ίδια είχε διαψεύσει ότι είχε ένοπλη δράση, ωστόσο το μέγεθος της συμμετοχής της στις οργανώσεις αυτές παρέμενε αμφιλεγόμενο.

Στα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που τελικά δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα, το όνομα της Ρούσεφ δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 16 μελών των Κομάντο Εθνικής Απελευθέρωσης (Colina) που διέπρατταν ένοπλες ενέργειες. Το «έγκλημά» της ήταν ότι διατηρούσε σχέσεις με την «μαρξιστική-λενινιστική, παράνομη επαναστατική οργάνωση» και ήταν υπεύθυνη για «το συντονισμό της δράσης στα σχολεία» ενώ διοργάνωνε και «ανατρεπτικές συγκεντρώσεις στο διαμέρισμά της».

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 20:03