Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού συμφώνου δημοσιονομικής πειθαρχίας, το οποίο έχει εγκριθεί από 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απέρριψε τις επικρίσεις ότι η Ευρώπη δεν λαμβάνει μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη.

Η Μέρκελ, η οποία πήρε την πρωτοβουλία και προώθησε στους εταίρους της Γερμανίας το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας για να αντιμετωπίσει στη ρίζα της, όπως θεωρεί, την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, δηλώνει στην εφημερίδα «Westdeutsche Allgemeine Zeitung» ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες επεξεργάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δημοσιονομικό σύμφωνο έγινε αντικείμενο διαπραγμάτευσης και υπογράφηκε από 25 ηγέτες και έχει ήδη επικυρωθεί από την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Τα Κοινοβούλια σε ολόκληρη την Ευρώπη κατευθύνονται προς την επικύρωσή του. Η Ιρλανδία διεξάγει δημοψήφισμα επ’ αυτού στο τέλος του Μαΐου» δηλώνει σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα, επιμένοντας ότι: «Δεν υπάρχει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης