Ο επικεφαλής της αφγανικής ειρηνευτικής αντιπροσωπείας Σαλαχουντίν Ραμπανί ακύρωσε την επίσκεψή του στο Πακιστάν, όπου επρόκειτο να συζητήσει τα περί της διαδικασίας συμφιλίωσης με τους Ταλιμπάν, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή. Ο εκπρόσωπος της αφγανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ Ζαρντάστ Σαμς επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως ο Ραμπανί ακύρωσε την επίσκεψη, δεν θέλησε όμως να αποκαλύψει τον λόγο.

Ο Ραμπανί διορίσθηκε επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Ειρήνευσης μετά τη δολοφονία του πρώην προέδρου του και πατέρα του ιδίου Μπουρχανουντίν Ραμπανί.
Στο Πακιστάν είχε προσκληθεί από τον πρωθυπουργό Ράτζα Περβέζ Άσραφ, ο οποίος είχε μεταβεί στην Καμπούλ τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ραμπανί επρόκειτο να συναντηθεί με την πολιτική και στρατηγική ηγεσία του Πακιστάν στην προσπάθειά του να ζητήσει στήριξη για διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.

Επίσης, αναμενόταν να ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος ο ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Άμπντουλ Γάνι Μπαραντάρ, ο οποίος θεωρούν οι Αφγανοί ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην διαπραγματευτική διαδικασία, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο Μπαραντάρ, που είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2010, θεωρείται ότι είναι ο σημαντικότερος ηγέτης των Ταλιμπάν μετά τον μουλά Ομάρ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης