Η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας Νούντσια Ντε Τζιρόλαμο, με παρέμβασή της πριν από λίγο στο κοινοβούλιο της Ρώμης δήλωσε πως «δεν άσκησα ποτέ πιέσεις, δεν παραβίασα το Σύνταγμα και δεν ευθύνομαι για κατάχρηση εξουσίας».

Η τριανταεννιάχρονη υπουργός, μέλος του κόμματος «Νέα Κεντροδεξιά», σε τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσιεύθηκαν τις περασμένες ημέρες στον Τύπο, αναφέρεται στη διαχείριση δημόσιων νοσοκομείων που βρίσκονται στην Κάτω Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη καταγωγής της, το Μπενεβέντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεύθυνος κέντρου του ιταλικού Εθνικού Συστήματος Υγείας, επίσης, ακούγεται να «ομολογεί», ότι τοποθετήθηκε στη θέση αυτή χάρη στην υποστήριξη της Ντε Τζιρόλαμο.

«Πρόκειται για μηχανορραφία σε βάρος μου, το όνομά μου δεν εμπλέκεται σε κανενός είδους σκάνδαλο», τόνισε σήμερα η υπουργός, η οποία πρόσθεσε ότι «δεν παρενέβη ποτέ για να βοηθήσει φίλους ή συγγενείς, και για τον λόγο αυτό, σήμερα, κάποιοι την εκδικούνται».

Σε χθεσινή εκπομπή δημοσιογραφικής έρευνας του ιδιωτικού καναλιού «La7», όμως, νοσοκόμοι εταιριών που στελεχώνουν τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Μπενεβέντο, δήλωσαν ότι τα τελευταία χρόνια, κατά περίεργο τρόπο, μπόρεσε να συνεργασθεί με το δημόσιο μόνον ένας συνεταιρισμός που θεωρείται ότι πρόσκειται στην κεντροδεξιά και φέρεται να χρηματοδότησε τοπικό συνέδριο του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα δεν μετέβη στη βουλή για να ακούσει τις εξηγήσεις της Ντε Τζιρόλαμο και ότι στην αίθουσα ήταν παρόντες ελάχιστοι βουλευτές.

Θα πρέπει τώρα να διαπιστωθεί ποια εξέλιξη θα έχει η όλη αυτή υπόθεση, από την στιγμή που το κίνημα των «Πέντε Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο έχει καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της υπουργού Γεωργίας, ενώ παράλληλα, μέρος των κυβερνητικών εταίρων έχει αρχίσει να εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για τη δυνατότητα παραμονής της εντός του κυβερνητικού σχήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης