Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας αναφορικά με τις φήμες πως είναι έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του ισόβιου γερουσιαστή, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7, ο Mario Monti ανέφερε πως «δεν εννοώ να παραιτηθώ από ισόβιος γερουσιαστής», ενώ πρόσθεσε ότι θέλησε να μπει στην ενεργό πολιτική σκηνή καθώς φοβόταν ότι θα μπορούσε να πάνε χαμένα όσα θετικά πράγματα κατάφερε να κάνει μέσα σ’ έναν χρόνο η κυβέρνησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης επεσήμανε επίσης πως είναι διατεθειμένος να λάβει μέρος σε τηλεοπτικό «debate» μαζί με τον «Καβαλιέρε» και τον υποψήφιο πρωθυπουργό της Kεντροαριστεράς, Pier Luigi Bersani.

Στη διάρκεια της τοποθέτησής του φρόντισε να συνεχίσει το… γαϊτανάκι δηλώσεων του κατά του Silvio Berlusconi -με έμμεσο τρόπο αυτήν τη φορά- εξήγησε ότι έχει επίγνωση που χαμογελά πολύ λιγότερο «από κάποιους άλλους, οι οποίοι συνέβαλαν στις αρνητικές επιδόσεις της χώρας».

«Με τον Monti, για την Ιταλία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αργά το απόγευμα της Παρασκευής ο Mario Monti παρουσίασε και το σύμβολο της κεντρώας λίστας που υιοθέτησε το πολιτικό του πρόγραμμα, το οποίο φέρει μια «στιλιζαρισμένη» ιταλική σημαία με το σύνθημα: «Με τον Monti, για την Ιταλία».

Στη γερουσία η λίστα των κεντρώων δυνάμεων θα είναι μια (με το προαναφερθέν σύνθημα), ενώ στη Βουλή το ψηφοδέλτιο (με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών) θα αποτελεί μέρος του συνδυασμού, που θα απαρτίζουν επίσης η λίστα του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Udc και του κεντροδεξιού κόμματος «Μέλλον και Ελευθερία», του προέδρου της βουλής, Gianfranco Fini.

Ο Mario Monti δεν παρέλειψε να αναφέρει στη συνέντευξή του στο La 7 πως δεν ενδιαφέρεται για μελλοντική… υπουργοποίησή του, ενώ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως αν του προταθεί η θέση του πρωθυπουργού, θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα πράξει αναλόγως.

Διαβάστε επίσης:
Ο Μόντι παρουσίασε την «Επιλογή των Πολιτών», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 22:08

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης