«Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά βραχιόλια που ετοιμάζει η Amazon»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 22:08
«Δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα ηλεκτρονικά βραχιόλια που ετοιμάζει η Amazon»
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Κάρλο Καλέντα, κατέστησε σαφές ότι στην Ιταλία δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ποτέ τα «ηλεκτρονικά βραχιόλια» που φέρεται να ετοιμάζει η εταιρία Amazon, για να μπορεί να ελέγξει το πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοί της. Η όλη ιδέα, σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν να εξακριβωθεί αν οι εργαζόμενοι είναι αρκετά γρήγοροι και παραγωγικοί.

Ο Καλέντα πρόσθεσε ότι σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της εταιρίας, πρόσθεσε ότι «τα μόνα βραχιόλια που χρησιμοποιούνται, στην Ιταλία, είναι εκείνα των χρυσοχόων». «Οι εκπρόσωποι της εταιρίας φαίνεται ότι κατάλαβαν», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, την χρήση των ηλεκτρονικών βραχιολιών που φέρεται ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει η εταιρία (σύμφωνα με τον ιστότοπο GeekWire) απέρριψε και η ιταλική Κρατική Αρχή για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. «Μια τέτοια πρωτοβουλία θα ήταν σε αντίθεση με την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, τόσο Ιταλία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη», υπογραμμίζει η Αρχή.

Το δε ιταλικό υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι τα «βραχιόλια» αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν υπάρξει σαφής συναίνεση των συνδικάτων, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων κατηγορεί την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι, ότι με τις μεταρρυθμίσεις της, άνοιξε τον δρόμο σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018, 22:08