Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον διέψευσε σήμερα τις φήμες περί συμμετοχής του σε «μυστικό σύμφωνο» των συντηρητικών Ευρωπαίων ηγετών σε βάρος του Σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι δεν συμμετέχω σε οποιοδήποτε μυστικό σύμφωνο» για μποϊκοτάρισμα του Ολάντ, είπε ο Κάμερον απαντώντας σε ερώτηση ενός βουλευτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε μαζί του, ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήγησε ότι «δεν συνηθίζεται να βλέπει κανείς τους υποψηφίους εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας», παραδεχόμενος ωστόσο ότι στο παρελθόν έχουν γίνει και εξαιρέσεις.

Το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί, που τότε ήταν υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας είχε συναντηθεί με τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας αποφάσισαν από κοινού να μην δεχτούν τον Ολάντ γιατί έχει εκφράσει την πρόθεση να επαναδιαπραγματευτεί το σύμφωνο δημοσιονομικής σταθερότητας εφόσον εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ύπαρξη ενός τέτοιου «μυστικού συμφώνου» σε βάρος του Ολάντ διαψεύστηκε από τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, από τον εκπρόσωπο της Μέρκελ και από πηγές της ιταλικής κυβέρνησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης