Δεν σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά το αγόρι που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια διαδήλωσης στη Γάζα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 18:33
Δεν σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά το αγόρι που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια διαδήλωσης στη Γάζα
Ιατρική πηγή στο παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας απέσυρε τη Δευτέρα τον ισχυρισμό ότι ένα 11χρονο αγόρι που σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης την Παρασκευή στα σύνορα με το Ισραήλ πυροβολήθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες.

«Το αγόρι πέθανε από τραύμα στο κεφάλι», δήλωσε η πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω και αποφεύγοντας να αποδώσει τον θάνατο σε ισραηλινά πυρά.

Την Παρασκευή, ο Άσραφ αλ-Κίντρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε πως ο νεαρός, ο Σάντι Αμπντέλ-Αλ, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Άλλοι δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της διαδήλωσης από ισραηλινά πραγματικά πυρά, δήλωσαν την Παρασκευή τοπικές ιατρικές πηγές.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος , που ρωτήθηκε τη Δευτέρα για τις συνθήκες θανάτου του αγοριού και τις πληροφορίες των ΜΜΕ ότι σκοτώθηκε από πέτρα στη διάρκεια της διαδήλωσης, παρέπεμψε το Reuters σε σχόλια που έγραψε στο Twitter ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του στρατού.

Ο εκπρόσωπος έγραψε σε ένα τουίτ πως υπάρχουν «αυξανόμενοι δείκτες από τη Γάζα που αμφισβητούν την αξιοπιστία» της αρχικής δήλωσης του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας σχετικά με τον θάνατο του αγοριού.

«Σύμφωνα με τους δείκτες και τις μαρτυρίες, το αγόρι σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα ενός τραύματος από πέτρες που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια των βίαιων ταραχών», έγραψε ο εκπρόσωπος.

Από τις 30 Μαρτίου, οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν την επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων που εκδιώχθηκαν ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ πραγματοποιούν κάθε Παρασκευή διαδηλώσεις εκτοξεύοντας πέτρες και επιχειρώντας μερικές φορές να περάσουν το ισραηλινό τείχος στη Γάζα, που διοικείται από την ισλαμική οργάνωση Χαμάς.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018, 18:33