Τελειωμό δεν έχουν οι προκλητικές αναφορές Ερντογάν στην Ελλάδα.

Για μια ακόμα φορά, με αφορμή την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην Τυνησία και την συνάντησή του με τον Τυνήσιο ομόλογό του, ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, έβαλε ξανά τη χώρα μας στο στόχαστρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει ένας αυξημένος ενθουσιασμός για τις κυρώσεις που επιβάλλονται σε βάρος της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Αλήθεια, τι δουλειά έχει η Ελλάδα με τη Λιβύη; Δεν έχει καμία δουλειά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Η Λιβύη και η Τουρκία έχουν συγκεκριμένη σύνδεση μεταξύ τους, οι δυο χώρες έχουν δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή», είπε ενώ πρόσθεσε στον ίδιο προκλητικό τόνο, ότι παρά τις αντιδράσεις η συμφωνία με τη Λιβύη θα ισχύσει κανονικά. 

«Βολές» και κατά της Ρωσίας

Σε άλλο σημείο τόνισε πως η Λιβύη διαθέτει έναν νόμιμο πρωθυπουργό. «Περάσαμε τη συμφωνία από την τουρκική εθνοσυνέλευση και θα ισχύσει κανονικά στο μέλλον. Δεν ήμασταν ποτέ εισβολείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν δεχτούμε οποιαδήποτε πρόσκληση, θα την αξιολογήσουμε και θα πράξουμε ανάλογα. Και έχουμε λάβει πρόσκληση για αποστολή στρατευμάτων. Η Ρωσία και το Σουδάν τι δουλειά έχουν εκεί; Ο Χαφτάρ δεν είναι νόμιμος και οι δραστηριότητές του είναι παράνομες».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο του Ερντογάν αναφέρεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος συνοδεύεται σε αυτό το ταξίδι του από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ, τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν φιντάν, τον διευθυντή επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν και τον προεδρικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Καλίν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης