Η Ρωσία και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συζητούν θέματα αντιπυραυλικής άμυνας και μετά από την υπογραφή της νέας ρωσοαμερικανικής συνθήκης START για τον πυρηνικό αφοπλισμό, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

«Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Αμερικανός ομόλογός του ήταν σύμφωνοι από την αρχή, ότι το θέμα της νέας συνθήκης θα είναι τα στρατηγικά αμυντικά όπλα», δήλωσε ο Σεργκέι Πρικόντκο, διπλωματικός σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αντιπυραυλική άμυνα είναι ένα θέμα διαλόγου μεταξύ των χωρών μας υπό μία άλλη μορφή», πρόσθεσε.

Η νέα συνθήκη START αναμένεται να υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο Μεντβέντεφ και τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, στις 8 Απριλίου στην Πράγα.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ρόμπερτ Γκιμπς, εκπρόσωπος Τύπου του Ομπάμα, ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πράγα για την υπογραφή της συνθήκης θα γευματίσει (μετά την υπογραφή) με 11 ηγέτες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, χωρίς όμως να διευκρινίσει με ποιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ομπάμα θα φθάσει στην Πράγα την Πέμπτη το πρωί, και θα συμμετάσχει στην επίσημη τελετή υπογραφής της συνθήκης μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του, ενώ θα τον συναντήσει και σε γεύμα με την συμμετοχή του Τσέχου προέδρου Βάτσλαβ Κλάους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης