"Δεν στέλνουμε άλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν"

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, 08:01
"Δεν στέλνουμε άλλους στρατιώτες στο Αφγανιστάν"
«Ανευθυνότητα» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να σταλούν κι άλλες αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, την ώρα που στη χώρα σοβεί πολιτική κρίση, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Σε συνέντευξή του στο CNN που θα μεταδοθεί σήμερα, ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Γερουσίας δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα πρέπει να εφαρμόσει την νέα της στρατηγική που προβλέπει αύξηση των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, πριν εξασφαλίσει προηγουμένως ότι θα έχει στην Καμπούλ έναν αξιόπιστο εταίρο, μια αξιόπιστη κυβέρνηση.

«Όταν ο ίδιος ο στρατηγός που διοικεί τις δυνάμεις μας [στο Αφγανιστάν] μας λέει ότι κρίσιμο συστατικό για την επίτευξη της αποστολής μας εδώ είναι, στην πραγματικότητα, η καλή διακυβέρνηση, και έχουμε μια κυβέρνηση που ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξει για να την προσφέρει, πώς θα μπορούσε ο πρόεδρος να πει “ζήτησαν κι άλλους στρατιώτες, εντάξει— νατοι;”».

Η κυβέρνηση του Αφγανού προέδρου Χάμιντ Καρζάι αντιμετωπίζει καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές του Αυγούστου, τις οποίες ο πρόεδρος φέρεται να κέρδισε, αλλά χωρίς να εξασφαλίσει το ποσοστό που θα σήμαινε την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009, 10:03