Για αρκετούς κατοίκους των Φιλιππίνων, η Μανίλα αποτελεί την πόλη των ονείρων τους και διακαή πόθο για μόνιμη εγκατάστασή τους εκεί. Χιλιάδες είναι κάθε χρόνο οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα αγροκτήματα της επαρχίας, αναζητώντας την τύχη τους στη μεγαλούπολη με τα μεγάλα κτίρια.

Ωστόσο, μικρό μόνο μέρος από αυτούς, καταφέρνουν να νοικιάσουν ένα διαμέρισμα, με τους περισσότερους να στοιβάζονται σε παραπήγματα στις παραγκουπόλεις που βρίσκονται πλησίον των κανονικών κτιρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα κατάργησης μεγάλου μέρους των συγκεκριμένων συνοικιών και επιστροφή των κατοίκων της πίσω στην επαρχία, λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών οι οποίες είχαν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία των παραγκουπόλεων.

Εκτιμάται ότι 4 εκατ. κάτοικοι ζουν σε παραπήγματα, σχεδόν το ¼ του πληθυσμού της πρωτεύουσας, με τους περισσότερους να κατηγορούν τους πολιτικούς ότι κρύβονται πίσω από τις μεγάλες φωτιές, προκειμένου να τους διώξουν έτσι ώστε στη συνέχεια να εκμεταλευτούν οικονομικά την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης