Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε, υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους υγείας, αλλά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τον έπεισε να παραμείνει, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Stern» που πρόκειται να κυκλοφορήσει αύριο, Πέμπτη.

Ο Σόιμπλε, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο ύστερα από σοβαρό τραυματισμό σε επίθεση που δέχθηκε το 1990, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 28 Σεπτεμβρίου για προγραμματισμένη νοσηλεία τεσσάρων εβδομάδων, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί την περασμένη άνοιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Stern« προσθέτει ότι η Μέρκελ έπεισε τον υπουργό να αφήσει να περάσουν τέσσερις εβδομάδες, χρόνος που αντιστοιχεί στο προβλεπόμενο διάστημα της νοσηλείας του, μέχρι να αποφασίσει. Ωστόσο λέγεται ότι ο Σόιμπλε εξομολογήθηκε στους οικείους του: «Εάν σε τέσσερις εβδομάδες δω ότι τα πράγματα δεν προχωρούν καλά, θα αναλάβω τις ευθύνες μου και κανείς δεν θα μπορέσει να με εμποδίσει».

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας το δημοσίευμα, δήλωσε ότι «το άρθρο αυτό είναι καθαρά υποθετικό και δεν πρόκειται να το σχολιάσουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης