Δεν βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας ο Χέιγκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 15:12
Δεν βλέπει πρόοδο στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας ο Χέιγκ
«Οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχουν πρόοδο στο θέμα της Ουκρανίας κατά τις σημερινές συνομιλίες στο Λονδίνο» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ συναντώνται στη βρετανική πρωτεύουσα σε μια έσχατη διπλωματική προσπάθεια για εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή στην Κριμαία της ανατολικής Ουκρανίας.

«Το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η Ρωσία δεν έχει αναλάβει καμία πραγματική δράση για την αποκλιμάκωση της έντασης κάνει τις σημερινές συνομιλίες μια φοβερά δύσκολη αποστολή» ανέφερε ο Χέιγκ.

Την ίδια ώρα στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία «θα είναι άνευ σημασίας».

«Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και η διατύπωση της ερώτησης που τίθεται στους κατοίκους της Κριμαίας είναι αμφισβητήσιμες» τόνισε στην τακτική συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Μάρτιν Σάφερ, σύμφωνα με τον οποίο το αποτέλεσμα δεν θα παίξει κανένα ρόλο για τη συνέχιση των εξελίξεων στα μάτια των Ευρωπαίων.

Το δημοψήφισμα αυτό καθαυτό «επιταχύνει την κλιμάκωση της κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Σημειώνεται ότι οι νέες ουκρανικές Αρχές στο Κίεβο χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα παράνομο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, 15:15