Ανώτερος κοινοβουλευτικός εταίρος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ υποστηρίζει ότι απέχει πολύ από την οριστικοποίησή της η συμφωνία με την Αθήνα για ένα νέο πακέτο διάσωσης πολλών δισ. ευρώ, καθώς, όπως επισημαίνει, υπάρχει αριθμός σημείων που θα πρέπει ακόμη να διασαφηνιστούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Ραλφ Μπρίνκχαους, αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των συντηρητικών της κας Μέρκελ, ανέφερε στο ραδιόφωνο «Ντόιτσλαντφουνκ», τη Δευτέρα, ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ερώτηση αν η Γερμανία είναι υπέρ της άποψης ότι πρέπει να δοθούν 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ως μια πρώτη δόση αντί των 30 – 35 δισ. ευρώ που προτιμά η ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Μπρίνκχαους απάντησε ότι «όσο πιο πολλά χρήματα δοθούν σε μία δόση, τόσο λιγότερη δύναμη μπορεί να έχει κάποιος με τον τερματισμό πληρωμών, αν δεν προχωρήσει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η μεταρρύθμιση στην Ελλάδα».

«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα πρέπει να παρασχεθεί σε αντάλλαγμα με την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα.

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: ΚΥΠΕ – Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης