Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε χθες στους κυβερνήτες των πολιτειών οι οποίες επλήγησαν από τους φονικούς τυφώνες για να εκφράσει συλλυπητήρια και να δεσμευτεί ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί, μια ημέρα αφότου τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.

«Ο πρόεδρος αναγνώρισε ότι η έκταση των ζημιών μπορεί να μην είναι γνωστή για αρκετές ημέρες ακόμη και επανέλαβε σε κάθε κυβερνήτη ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Federal Emergency Management Agency, FEMA) είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια, εάν είναι απαραίτητο», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κακοκαιρία συνεχιζόταν στις νότιες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ως και 85 τυφώνες, που σημειώθηκαν την Παρασκευή, άφησαν πίσω τους 37 νεκρούς και μεγάλες καταστροφές.

Οι κινούμενοι ταχύτατα ανεμοστρόβιλοι διέλυσαν σπίτια, προκάλεσαν ζημιές σε σχολεία και σε μια φυλακή και σήκωσαν οχήματα στον αέρα σαν παιχνίδια.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι 18 νεκροί στο Κεντάκι, 14 στη γειτονική Ιντιάνα, τρεις στο Οχάιο και ένας στην Αλαμπάμα, ενώ ένας θάνατος αναφέρθηκε και στην Τζόρτζια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τα θύματα των φαινομένων που είχαν σημειωθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο απολογισμός έφθασε τους 50 νεκρούς.

Διαβάστε επίσης: Αυξάνονται οι νεκροί από τους φονικούς τυφώνες
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012, 19:09

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης