Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα συνεχίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στη χώρα του. «Το αίμα του μάρτυρα Ραμπανί και των άλλων μαρτύρων που χύθηκε στο όνομα της ειρήνης μάς δεσμεύει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, μέχρι να επικρατήσει ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα» τόνισε ο Καρζάι στην κηδεία του Μπουρχανουντίν Ραμπανί, πρώην προέδρου του Αφγανιστάν, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από τρεις ημέρες.

Ο Ραμπανί, 71 ετών, είχε διοριστεί από τον Καρζάι επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου για την Ειρήνη, με στόχο την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, για να καταλήξουμε στην ειρήνη, όπως ήθελε ο καθηγητής (Ραμπανί), ακόμα και αν είναι ταυτόχρονα δική μας ευθύνη να πολεμήσουμε τους εχθρούς της ειρήνης με αποφασιστικότητα» υπογράμμισε ο Καρζάι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Καμπούλ για την κηδεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο προεδρικό μέγαρο. Η σορός του Ραμπανί θα ταφεί σε έναν λόφο λίγο έξω από την αφγανική πρωτεύουσα, κοντά στην κατοικία του. Ο Ραμπανί σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας, όταν καμικάζι παρουσιάστηκε στον ίδιο ως εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, για να διαπραγματευτεί μαζί του, και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης