Νέα προσπάθεια για να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο δεσμεύτηκε να καταβάλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την ώρα που οι μισοί και πλέον κρατούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες τόνισε ότι η κυβέρνησή του θα επιδιώξει εκ νέου να ξεπεραστούν τα εμπόδια – από κοινού με το Κονγκρέσο – για το κλείσιμο της μονάδας. Τόνισε ότι το κέντρο κράτησης στο Γκουαντάναμο δεν σχετίζεται «με αυτό που είμαστε» και είναι επιζήμιο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ. «Είναι αναποτελεσματικό, τραυματίζει το διεθνές κύρος μας και μειώνει τη συνεργασία μας με τους συμμάχους σχετικά με τις προσπάθειες που γίνονται κατά της τρομοκρατίας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κονγκρέσο έχει μπλοκάρει τις προσπάθειες για να κλείσει το Γκουαντάναμο, ωστόσο ο Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα αρχίσει εκ νέου τον διάλογο. «Θα πρέπει να κλείσει. θα επανέλθω σε αυτό» τόνισε. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει ζητήσει από ομάδα να επανεξετάσει τις συνθήκες στο Γκουαντάναμο και δήλωσε ότι δεν ήταν έκπληξη για εκείνον το γεγονός ότι εντοπίστηκαν προβλήματα.

«Είναι σημαντικό για εμάς να καταλάβουμε ότι το Γκουαντάναμο δεν είναι απαραίτητο για να κρατηθούν οι ΗΠΑ ασφαλείς» δήλωσε κλείνοντας την τοποθέτησή του επί του θέματος.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης