Είναι εξαιρετικά δύσκολο για τις γερμανικές εταιρείες να επενδύσουν στην Τουρκία με το πολιτικό κλίμα που ισχύει σήμερα στη χώρα, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις.

«Αν ευυπόληπτες γερμανικές εταιρείες τοποθετούνται ξαφνικά σε ‘μαύρες λίστες’ και χαρακτηρίζονται υποστηρικτές της τρομοκρατίας, τότε διαμορφώνεται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις στην Τουρκία» είπε η Τσίπρις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η γερμανική κυβέρνηση και εγώ ασφαλώς θα υπερασπιστώ τις γερμανικές εταιρείες από εντελώς αδικαιολόγητες και ακατανόητες κατηγορίες. Αυτό ισχύει επίσης πρωτίστως για τους υπαλλήλους γερμανικών εταιρειών» πρόσθεσε.

Η γερμανική εμπορική ένωση BGA ανέφερε πως οι εξαγωγές προς την Τουρκία θα μειωθούν σε σημαντικό βαθμό, αν η κυβέρνηση εφαρμόσει τα μέτρα που έχει εξαγγείλει εναντίον της Τουρκίας μετά τη σύλληψη ενός Γερμανού ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός δημοσιογράφου με διπλή υπηκοότητα, γερμανική και τουρκική.

Από τη μεριά του, εκπρόσωπος της γερμανικής ένωσης εμπορικών και βιομηχανικών επιμελητηρίων DIHK ανέφερε σήμερα πως είναι δύσκολο να φανταστεί γερμανικές εταιρείες να επενδύουν στην Τουρκία δεδομένης της αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί από τις επιδεινούμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αβεβαιότητα μεταξύ των γερμανικών εταιρειών είναι σημαντικά αισθητή μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα» δήλωσε στο Reuters ο Φόλκερ Τράιερ, επικεφαλής εξωτερικού εμπορίου της DIHK.

«Οι τρέχουσες εξελίξεις αυξάνουν σημαντικά αυτήν την αβεβαιότητα» τόνισε ο Τράιερ. «Σε αυτό το περιβάλλον είναι δύσκολο να σκεφθώ ότι γερμανικές εταιρείες θα προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις στην Τουρκία» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης