Την αναγκαιότητα δέσμευσης από την πλευρά της Ε.Ε. αναφορικά με τις νέες προτάσεις τις οποίες παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση για το Brexit, εξέφρασε εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην επίτευξη μίας συμφωνίας.

Σε σχετική ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο όπως δήλωσε ο ίδιος «ο πρωθυπουργός περιμένει από την Ε.Ε. να ”δεσμευτεί” στο βρετανικό σχέδιο». «Είμαστε έτοιμοι να έχουμε συζητήσεις με έναν ρυθμό. Για να συμβεί αυτό, η Ε.Ε, πρέπει να δεσμευτεί πλήρως με τις προτάσεις που έχουν δρομολογηθεί. Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι έχουμε παρουσιάσει έναν δίκαιο και λογικό συμβιβασμό και τώρα ζητάμε από την Ε.Ε. να κάνει αντίστοιχους συμβιβασμούς με τη Βρετανία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας, ωστόσο υπάρχει η προθυμία να μπει σε περαιτέρω συζητήσεις γενικότερα πάνω στις προτάσεις που παρουσιάστηκαν».

«Σήμερα επρόκειτο να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ομολόγους του από την Σουηδία, τη Δανία και την Πολωνία, αλλά δεν υπάρχουν προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις» συμπλήρωσε. 

Ο Μπ. Τζόνσον σήμερα επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο και προέβη σε δηλώσεις. Όπως είπε ζήτησε από την Ε.Ε. να εκθέσει με σαφήνεια τις αντιρρήσεις της πάνω στις προτάσεις του. «Αυτό που λέμε στους φίλους μας είναι ότι αυτές είναι πολύ γενναιόδωρες, δίκαιες και λογικές προτάσεις. Αυτό που θα θέλαμε να ακούσουμε από εσάς τώρα είναι οι σκέψεις σας. Και εάν έχετε θέματα με κάποιες από τις προτάσεις που κάναμε, τότε ας μπούμε στις λεπτομέρειες και να τις συζητήσουμε» επεσήμανε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης