Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση έπειτα από τις επιθέσεις εναντίον δεξαμενόπλοιων στα ανοιχτά της χώρας, και είναι δεσμευμένα στην αποκλιμάκωση μπροστά σε μια «δύσκολη κατάσταση» που προκλήθηκε από την συμπεριφορά του Ιράν στην περιοχή, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ Ανουάρ Γκαργκάς.

Ο ανώτερος αξιωματούχος των ΗΑΕ τόνισε ότι δεν θα κάνει εικασίες για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις πράξεις δολιοφθοράς εναντίον τεσσάρων πλοίων την Κυριακή, στο λιμάνι της Φουτζέιρα, ακριβώς έξω από το Στενό του Χορμούζ, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να επιδείξουμε προσοχή και καλή κρίση. Είναι εύκολο να εκτοξεύουμε κατηγορίες, αλλά είναι μια δύσκολη κατάσταση, υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και μεταξύ αυτών είναι η ιρανική συμπεριφορά», τόνισε, αναφερόμενος στις ανησυχίες για το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν και την πολιτική της Τεχεράνης στην περιοχή.

Ο Γκαργκάς επισήμανε ότι η επίθεση έγινε στα χωρικά ύδατα των ΗΑΕ αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει αν η κυβέρνηση του Άμπου Ντάμπι ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε αυτό τον περιφερειακό εμπορικό κόμβο έπειτα από το περιστατικό.

«Οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν είναι σκληρές και με ένα πολύ αποτελεσματικό τρόπο», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης