H Deutsche Bank AG διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες πελατών της στη Ρωσία, μια υπόθεση που αφορά σε συναλλαγές ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο τεσσάρων ετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραφαν πτώση 2,6%, στα €27,38, σήμερα το απόγευμα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτη, όπου είναι εισηγμένο το πιστωτικό ίδρυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα διεξάγει την έρευνα σε ένα πακέτο δεδομένων για συναλλαγές την περίοδο από το 2011 έως τις αρχές του 2015, διευκρίνισε το Bloomberg στον ιστότοπό του (http://bloom.bg/1AOxdEp).

Η Τράπεζα της Ρωσίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ζήτησε από την Deutsche Bank να ερευνήσει τις αγοραπωλησίες μετοχών από πλευράς ορισμένων Ρώσων πελατών της τον περασμένο Οκτώβριο, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο μια από τις πηγές του.

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Γερμανία, ο Bafin, ο οποίος ενημερώθηκε για την εσωτερική έρευνα αυτή από την Deutsche Bank, απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα της Βρετανίας καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ενημερωθεί για την εσωτερική έρευνα, κατά τις πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.
«Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μικρό αριθμό χρηματομεσιτών στη Μόσχα ενόσω διεξάγουμε εσωτερική έρευνα» ανέφερε η Deutsche Bank σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η τράπεζα είχε θέσει σε διαθεσιμότητα ορισμένους υπαλλήλους της στη Μόσχα τον περασμένο Μάιο, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης