Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της συμμετοχής της Μαρίν Λεπέν, προέδρου του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Εθνικού Μετώπου, σε ένα συνέδριο που οργάνωσε μια φοιτητική ένωση του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το αμφιθέατρο όπου διοργανώνονται τα συνέδρια, στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης, σε απόσταση 95 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Λονδίνου, κρατούσαν πλακάτ όπου είχαν γράψει το σύνθημα «Ποτέ ξανά Λεπέν», ενώ φώναζαν «αποβράσματα ναζί», κατηγορώντας την Ένωση της Οξφόρδης ότι «προσέφερε βήμα στους φασίστες» καθώς προσκάλεσαν τη Μαρίν Λεπέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλές φοιτητικές οργανώσεις κάλεσαν μέσω του Facebook τους φοιτητές να διαδηλώσουν εναντίον της προέδρου του Εθνικού Μετώπου.

«Η Ένωση της Οξφόρδης προσκάλεσε τη Μαρίν Λεπέν, την αντισημίτρια και ισλαμόφοβη ηγέτιδα του γαλλικού φασιστικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, να εκφωνήσει μια ομιλία στην πόλη μας. Διαδηλώνουμε εναντίον του γεγονότος αυτού για να δείξουμε ότι ο φασισμός δεν είναι καλοδεχούμενος στην Οξφόρδη» ήταν το σχόλιο που ανήρτησαν στη σελίδα του Facebook.

Από την πλευρά της η Ένωση της Οξφόρδης παρουσίασε στον ιστότοπό της τη Μαρίν Λεπέν ως «πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Γαλλίας που κατετάγη πρώτο στις ευρωεκλογές», ενώ υπενθύμισε ότι η Λεπέν συμπεριλαμβανόταν στον ετήσιο κατάλογο των 100 προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο που είχε συντάξει το περιοδικό TIME το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης