Υπό τους ήχους σφυριχτρών και τρομπετών, τέσσερις πορείες ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια περνώντας μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, πριν συγκλίνουν μπροστά από την έδρα της πρωθυπουργού.

Περίπου 30.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, ανάμεσα στους οποίους εκπαιδευτικοί, μεταφορείς, εργάτες ορυχείων και πυροσβέστες, συγκεντρώθηκαν σήμερα Σάββατο στη Βαρσοβία για να ζητήσουν μισθολογικές αυξήσεις και να υπερασπισθούν τις θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των συνδικάτων ZNP και OPZZ, οι διαδηλωτές έφθασαν απ’ όλη την Πολωνία και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως “Ζητούμε αυξήσεις των μισθών”, “Θέλουμε τον διάλογο”, “Στοπ στο κλείσιμο σχολείων”. Ζητούσαν επίσης “αξιοπρεπή εργασία”.

Υπό τους ήχους σφυριχτρών και τρομπετών, τέσσερις πορείες ακολούθησαν διαφορετικά δρομολόγια περνώντας μπροστά από τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, πριν συγκλίνουν μπροστά από την έδρα της πρωθυπουργού Εύα Κόπατς, η οποία ήταν απούσα επειδή βρίσκεται στην Ιταλία.

Στο ευρύ φάσμα των διεκδικήσεων των συνδικάτων περιλαμβάνονται επίσης το ύψος του κατώτερου μισθού, οι όροι συνταξιοδότησης καθώς και η συντάξιμη ηλικία, οι φόροι που καταβάλλουν οι πιο φτωχοί από τους πολίτες, οι ώρες εργασί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης