Χιλιάδες διαδηλωτές απέκλεισαν χθες τα στούντιο του πιο δημοφιλούς τηλεοπτικού σταθμού του Μεξικού, τον οποίο κατηγορούν για μεροληπτική κάλυψη των προεδρικών εκλογών της 1ης Ιουλίου.

Φωνάζοντας “πείτε την αλήθεια”, οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων φοιτητές και εργάτες, εμπόδισαν τους εργαζομένους να μπουν στα γραφεία τους στα στούντιο Televisa στην πόλη του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους διαδηλωτές, οι οποίοι τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό, το Televisa υποστήριξε τον Ενρίκε Πένα Νιέτο, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 7% από τον αριστερό Αντρές Μανουέλ Λοπέζ Ομπραντόρ.

Από την πλευρά του, ο τηλεοπτικός σταθμός υποστηρίζει ότι κάλυψε δίκαια τις εκλογές και ότι διέθεσε για όλους τους υποψηφίους τον ίδιο τηλεοπτικό χρόνο.

Το Televisa είναι το μεγαλύτερο ισπανόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο παγκοσμίως, το οποίο πουλάει τις σαπουνόπερές του σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λοπέζ Ομπραντόρ υποστηρίζει ότι το κανάλι ευνόησε τον Πιένα Νέτο, ότι ο αντίπαλός του εξαγόρασε ψήφους και για το λόγο αυτόν έχει προσφύγει σε εκλογικό δικαστήριο ζητώντας την ακύρωση των εκλογών.

Το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το θέμα αυτό τον Σεπτέμβριο και να ανακηρύξει τον Πιένα Νέτο πρόεδρο καθώς η γενική εκτίμηση είναι ότι θα επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης