Επίθεση από διαδηλωτές δέχτηκε η υπουργός Δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ, Τερέζα Τσενγκ, στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να υποστεί «σοβαρές σωματικές βλάβες».

Οι διαδηλωτές προπηλάκισαν την υπουργό, η οποία βρισκόταν στη βρετανική πρωτεύουσα για να προβάλει τον ρόλο της περιοχής ως κέντρου επίλυσης διενέξεων και κλεισίματος συμφωνιών. Φώναξαν συνθήματα όπως «δολοφόνισσα» και «ξεδιάντροπη», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της Τερέζα Τσενγκ. Βίντεο κατέγραψε την Τσανγκ να πέφτει κάτω κατά τη διάρκεια του συμβάντος.

Το περιστατικό καταγράφηκε ενώ η βία κλιμακώνεται στο Χονγκ Κονγκ, όπου ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του νωρίτερα αυτόν τον μήνα μετά την πτώση του από ύψος σε χώρο στάθμευσης κατά τη διάρκεια ταραχών, ενώ ένας 70χρονος οδοκαθαριστής υπέκυψε χθες στα τραύματα που υπέστη όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από τούβλο που πέταξαν «μασκοφόροι ταραχοποιοί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Δείτε το βίντεο…

 

 

Η πόλη έχει παραλύσει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι, ενώ φοιτητές έστησαν οδοφράγματα και οι Αρχές εξακολουθούν να δυσκολεύονται να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

 

Δείτε το βίντεο…

 

 

Η πρεσβεία της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδίκασε με τον πλέον έντονο τρόπο και εξέφρασε αγανάκτηση για την επίθεση εναντίον της υπουργού Δικαιοσύνης του Χονγκ Κονγκ στο Λονδίνο, ζητώντας από τη βρετανική αστυνομία να βρει τους ενόχους.

Είναι η πρώτη φορά που υπέστη επίθεση μέλος της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, ενώ οι διαδηλώσεις και οι ταραχές βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες.

Περίπου 4.000 άνθρωποι, από 12 έως 83 ετών, έχουν συλληφθεί από τον μήνα Ιούνιο έως σήμερα στο Χονγκ Κονγκ λόγω των κινητοποιήσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης