Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 43 τραυματίστηκαν στη Σομαλία, σε επιθέσεις που έγιναν σε τοποθεσίες όπου κατοικούν κυρίως ισλαμιστές, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Άλι Μούσε, επικεφαλής της υπηρεσίας των νοσοκομειακών οχημάτων στην πρωτεύουσα, δήλωσε: «Μια οβίδα όλμου έπληξε αγορά στη συνοικία Χαμαρουέιν, προκαλώντας το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων είκοσι ενώ δύο άλλοι άμαχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη κοντά στο τζαμί στην αγορά Μπακαρά»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την προσέλευση δεκάδων ισλαμιστών σε τζαμί της περιοχής Μπακαρά, εξερράγη νάρκη που είχε τοποθετηθεί στο σημείο, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό πάνω από 20.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος ευθύνεται για την επίθεση.

Η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται «προπύργιο» των ισλαμιστών ανταρτών της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, και μιας άλλης ένοπλης παράταξης, της Χιζμπούλ Ισλάμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλη συνοικία του Μογκαντίσου, βομβιστής αυτοκτονίας, ο οποίος οδηγούσε φορτηγό παγιδευμένο με εκρηκτικά, επιτέθηκε σε βάση της Αφρικανικής Ένωσης (ΑΕ) στην περιοχή Σανγκάνι, βόρεια του προεδρικού μεγάρου, επίσης σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ταγματάρχης Μπαρίγκιε Μπαχόκου, εκπρόσωπος της δύναμης της ΑΕ, η οποία αποτελείται από άνδρες των ενόπλων δυνάμεων από την Ουγκάντα και το Μπουρούντι, δήλωσε ότι το όχημα εξερράγη, πριν καταφέρει να μπει στη βάση.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων στην πρωτεύουσα της χώρας, Μογκαντίσου, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών πυροβολικού ανάμεσα σε δυνάμεις που πρόσκεινται στην ομοσπονδιακή μεταβατική κυβέρνηση και ισλαμιστές αντάρτες, λίγη ώρα μετά την επίθεση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης