Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στον αμερικανικό λαό, μετά το μακελειό σε σχολείο στην πολιτεία της Φλόριντα, που κόστισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Ο κ. Τραμπ ανέφερε χαρακτηριστικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα μιλάω σε ένα έθνος που θρηνεί. Χθες ένα σχολείο γεμάτο από αθώα παιδιά και δασκάλους μετατράπηκε σε ένα σκηνικό αποτρόπαιας βίας, μίσους και δεινών. Ολόκληρο το έθνος με βαρειά καρδιά προσεύχεται για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Σε κάθε γονιό, δάσκαλο και παιδί που πονάει τόσο αυτή την ώρα, λέμε πως είμαστε εδώ, για ό,τι χρειάζεστε, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να απαλύνουμε τον πόνο σας. Είμαστε όλοι ενωμένοι σαν μία μεγάλη αμερικανική οικογένεια. Και ο πόνος σας είναι και δικό μας βάρος».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεδίωξε να παρηγορήσει τους γονείς των νέων που σκοτώθηκαν στην επίθεση.
«Κανένας γονιός δεν πρέπει να φοβάται όταν φιλάει τους γιους ή τις κόρες του το πρωί. Ο κάθε άνθρωπος που χάθηκε, που μας έκλεψαν χθες, είχε μπροστά του μία ολόκληρη ζωή. Μία ζωή γεμάτη ομορφιά, προοπτική και υποσχέσεις. Ο καθένας είχε όνειρα να κυνηγήσει, αγάπη να δώσει και ταλέντο να μοιραστεί με τον κόσμο».

Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε ειδικά στους νέους της Αμερικής, λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι και ότι δεν θα είστε ποτέ. Έχετε ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς, που σας αγαπάνε και που θα κάνουν τα πάντα για να σας προστατεύσουν. Όταν χρειάζεστε βοήθεια απευθυνθείτε σε έναν δάσκαλο, σε ένα μέλος της οικογένειάς σας, σε έναν αστυνομικό στην πόλη σας ή σε έναν πνευματικό καθοδηγητή. Να αντιτάξετε την αγάπη στο μίσος. Την ευγένεια στη σκληρότητα. Πρέπει επίσης να εργαστούμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα στη χώρα μας που αγκαλιάζει την αξιοπρέπεια στη ζωή, που δημιουργεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες επαφές και που μετατρέπει συμμαθητές και συναδέλφους σε φίλους και γείτονες».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σκοπεύει να δουλέψει με το κυβερνητικό επιτελείο για να ασφαλίσει τα σχολεία και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ψυχικής ασθένειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης