Διαγραφή αντισημιτικών σχολίων στο twitter

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 23:22
Διαγραφή αντισημιτικών σχολίων στο twitter
Η Ένωση Εβραίων Σπουδαστών της Γαλλίας πέτυχε να εξασφαλίσει από το Twitter ότι θα αφαιρεθούν από τον ιστότοπο αντισημιτικά tweet τα οποία επισήμανε η οργάνωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο νομικός της σύμβουλος Στεφάν Λιλτί, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη «σημαντική αυτή νίκη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Twitter επισήμως αποδέχθηκε «να αποσυρθούν τα tweets που του υποδείξαμε. Επιτύχαμε να εφαρμόζεται άμεσα η γαλλική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία δεν απαιτείται δικαστική εντολή για να απομακρυνθεί ένα περιεχόμενο εντελώς έκνομο», πρόσθεσε.

Ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της παρέμβασής της μετά τη συνάντησή του με τους νομικούς εκπροσώπους του Twitter στη Γαλλία.

Η Ένωση Εβραίων Σπουδαστών θα παραδώσει τον κατάλογο των tweets που θα επιθυμούσε να διαγραφούν, πρόσθεσε ο Λιλτί.

«Αυτή είναι μόνον η αρχή, ευελπιστούμε σε μία καρποφόρα συνεργασία», «η οποία δεν θα θέσει τέλος στην όλη διαδικασία διότι οι ίδιοι δεν επιθυμούν να μας επισημάνουν τις διευθύνσεις των παραγωγών των tweets αυτών», πρόσθεσε ο ίδιος, υπαινισσόμενος την επακόλουθη κατάθεση αγωγής στη δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Ένωση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να μηνύσει το Twitter προκειμένου να εξαναγκάσει την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να αποσύρει τα αντισημιτικά tweets -που είχαν πρωτοεμφανιστεί από τις 10 Οκτωβρίου- έπειτα από την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τους υπευθύνους του δικτύου.

Διαβάστε επίσης:
«Μπλόκο» σε νεοναζί από το twitter, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 23:26