Πακέτο διακοπών με προορισμό τη… Σελήνη προσφέρει η εταιρεία Space Adventures. Σύμφωνα με την εταιρία τα τουριστικά ταξίδια στο φεγγάρι θα ξεκινήσουν από το 2017 και οι θέσεις θα κοστίζουν 150 εκατ. δολάρια το άτομο.

Ήδη έχουν πωληθεί εισιτήρια για τους δύο πρώτους πελάτες. Ωστόσο, δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα πάει πρώτα ή αν θα πάνε μαζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και υπάρχουν σχετικά λίγοι που θα μπορούσαν να πληρώσουν για ένα τέτοιο ταξίδι, φαίνεται ότι αξίζει τα λεφτά του. Μέχρι σήμερα, μόνο 18 άνθρωποι έχουν δει το φεγγάρι από κοντά. Κανένας άνθρωπος μάλιστα δεν έχει βγει από την τροχιά της Γης μετά την αποστολή του Apollo 17 το 1972.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με έναν τροποποιημένο πύραυλο Soyuz από τη Ρωσία, και οι ενδιαφερόμενοι «διαστημικοί τουρίστες» θα πραγματοποιήσουν και μια επίσκεψη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό πριν κάνουν την περιφορά γύρω από τη Σελήνη. Όσο για το πόσο κοντά θα πλησιάσουν το φεγγάρι, οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι θα καταφέρουν να φτάσουν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη σεληνιακή επιφάνεια.

Δεδομένου ότι το ταξίδι θα είναι εμπορικές διακοπές και όχι μια επιστημονική αποστολή, είναι λογικό να είναι όσο πιο άνετο γίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης