Διακοπή της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Τουρκία ζητούν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, 18:24
Διακοπή της χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Τουρκία ζητούν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές
«Υποστηρίζω τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν ακόμα περισσότερα, ώστε να αποδειχθεί η πολιτική μας σοβαρότητα. Θα πρέπει, λόγου χάρη, να διακοπεί η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Τουρκία η οποία σχετίζεται με την ενταξιακή διαδικασία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ πρόκειται για ποσόν 4,5 δισ. ευρώ έως το 2010). Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νουν την έκδοση μιας (αυστηρότερης) ταξιδιωτικής οδηγίας αναλόγως περαιτέρω εξελίξεων», είπε ο Χορστ Ζέεχοφερ, πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας, σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Die Welt».

«Σε κάθε περίπτωση για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωσηέχει οριστικά λήξει. Αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ και μήνες στην Τουρκία είναι απαράδεκτο και ανυπόφορο. Ημουν πάντα υπέρ της σύνεσης προς το συμφέρον και των κρατουμένων εκεί, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Γι αυτό και πρέπει να πούμε πλέον 'Stop'», πρόσθεσε ο κ. Ζέεχοφερ.

Ανάλογες σκληρές θέσεις εξέφρασε σήμερα ο συντηρητικός Βαυαρός πολιτικός και σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκέρμερινγκ κοντά στο Μόναχο, όπου τάχθηκε επίσης υπέρ της διακοπής της ενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία και κατά της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017, 18:24